OETERSE LIGA - recreatieve zaalvoetbalcompetitie

De recreatieve zaalvoetbalcompetitie OETERSE LIGA is al jarenlang een begrip in de Limburgse zaalvoetbalwereld. Neeroeteren behoorde midden jaren '70 tot de top in Limburg. Mini Bambi speelde jarenlang een toonaangevende rol in 2° Nationale. Onder andere Nemivo en Bakkemieske hielden de Neeroeterse eer hoog in de provinciale reeksen.

Het jaarlijkse prestisieuze Paastornooi van Mini Bambi zorgde voor veel zaalvoetbalplezier. In de Neeroeterse sporthal, één van de eerste in Limburg, hadden vele ploegen hun thuishaven. Recreatieve ploegen schoten als paddestoelen uit de grond. Onder andere de gebroeders Cornelissen opperden het idee om met een Liga te starten: de Oeterse Liga was geboren! Na rondvraag waren 18 ploegen bereidt om de strijd aan te gaan.

Er werd aangesloten bij BZVV Limburg en later bij KBVB Futsal Limburg. In de hoogdagen van de Oeterse Liga, vooral bij topwedstrijden, was de sporthal soms te klein om alle toeschouwers te laten genieten.

Met de opgang van Racing Genk kende de Oeterse Liga enkele moeilijke jaren. Vele zaalvoetballers trokken op zaterdagavond naar de huidige Luminus Arena. Zo geraakten verschillende ploegen aan een nijpend spelerstekort.

De hoge kosten voor inschrijving, verzekering en scheidsrechters noopte het huidige bestuur er toe om af te scheiden van KBVB Futsal Limburg. We namen alles in eigen beheer. Er werd gerekend op de nodige fairplay van de deelnemers zodat men het aandurfden om de wedstrijden zonder scheidsrechters te spelen. Uiteindelijk viel dit reuze mee. De inschrijvingen liepen weer cresendo.

In september 2013 mochten we de oude sporthal in de Spilstraat inruilen voor een schitterende nieuwbouw aan de Rotemerlaan.

We schrijven september 2018 en we kennen een dipje. Enkele ploegen, waar leeftijd en studies een rol gaan spelen, haakten noodgedwongen af.
Met 8 ploegen - en 3 speelronden - startten we het seizoen 2018 - 2019.
Hopelijk is dit een overgangsjaar en kunnen we volgende seizoen weer rekenen op het dubbele aantal inschrijvingen van de huidige editie.